Hvordan fungerer antabus?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvordan fungerer antabus?

Antabus inneholder disulfiram, et stoff som forhindrer nedbrytningen av alkohol i leveren. Antabus hemmer enzymet aldehyd dehydrogenase (ALDH), som katalyserer oksidasjonen av acetaldehyd til acetat. Det er dette som fører til opphopningen av acetaldehyd i kroppen. Når man inntar stoffet, og senere drikker alkohol, økes konsentrasjon av acetaldehyd i blodet. Når konsentrasjonen forøkes skjer det en negativ reaksjon i kroppen, som medfører hodedpine, ansiktsrødme, angstreaksjoner, svimmelhet, økt blodtrykk, høyere puls, kvalme, oppkast og kvalme. I ekstreme tilfeller kan det også gi kollaps. Virkningene  oppstår ca. 10-15 min etter alkoholinntak, og varer vanligvis i 20-30 min. Man har full virkning av Anatbus først 12 timer etter inntakt, og at virkningen varer i omtrent 3 døgn. Antabus interagerer aktivt med mange andre medikamenter, og man bør derfor altid opplyse til sin lege, hvis man bruker antabus. Overdosering kan fremkalle psykose, med hallusinasjoner og angstanfall.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.