Hvor lenge kan weed (pot, marijuana) spores i urinen? Vet at hasj kan spores i alt fra 1 uke til 8 uker, men det er jo kjemisk lagd, mens weed er naturlig, så lurer på om det er forskjell? Hva er strafferammene på å være påvirket av THC i Norge ? Mann, 17. Akershus.

 

Virkestoffet i både hasj, weed og pot er thc, som alle kommer fra planten Cannabis sativa.Thc  fester seg til fettvev i kroppen og skilles sakte ut.Derfor kan det spores i flere uker etter siste inntak,
avhengig av hvor ofte og hvor mye du har røyka. Hasj er ikke kjemisk lagd, men et raffinert produkt fra marihuana.  Formålet er å isolere de thc-rike plantedelene fra fibermaterialet ved hjelp av mekaniske metoder, bruk av løsemidler og oppvarming. Du kan lese mer om
Cannabis her.
Og strafferammene for å være påvirket kommer an på situasjonen som fører til at du blir tatt av politiet.Blir du f.eks. utsatt for en trafikkulykke som bilfører og du er påvirket av thc, vil påvirkningsgraden /atferden din bli omregnet til promille.

Legg igjen en kommentar