Hallusinasjoner etter alkoholbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Dagen etter enkelte tilfeller med store alkoholinntak har jeg opplevd ekstremt realististke hallusinasjoner i bevisst tilstand. Er dette en kjent virkning man vet om? Mitt alkoholforbruk er så og si normalt
Mann. 18 fra Akershus

Denne typen reaksjoner på alkoholbruk kjenner vi bare i tilfeller av delirium tremens. Delirium er imidlertid fremkalt av store mengder alkohol (gjerne brennevin) over lengre tid. Hallusinasjonene ved delirium er ledsaget av store fysiske og psykiske plager, og det behandles medikamentelt av profesjonelt helse-personell. Hvis du har hallusinasjoner etter enkeltinntak av alkohol, er dette ikke normalt, selv om du har drukket mye. Da vil vi anbefale deg på det sterkeste å ta dette opp med din lege. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.