Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Amfetamin og bivirkninger

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
En jeg kjenner tar amfetamin nesten daglig. Før gjorde han det bare i helgene og det eneste jeg merka da var at han var glad og oppstemt og veldig "tilstede". Alt var så flott, blant anna jeg. Etter at han begynte med det i hverdagene virker det som han har blitt en helt anna person. Han lytter ikke til hva jeg sier,virker ikke som han bryr seg lenger. Han er ofte sur,irritert,likegyldig og til tider hissig. Han innbiller seg at jeg ligger med andre gutter og at jeg sier til alle gutter at jeg liker dem slik som jeg sier til han. Det virker jo som han bryr seg sånn sett,men likevel er han likegyldig til det jeg sier. Og driter i meg som person. Tok jeg virkelig så feil av han,eller er det dopet som har gjort han sånn? Før var han en veldig empatisk gutt som brydde seg om andre,som også var veldig glad i meg. Han er ugjennkjennlig,og jeg kan ikke tro at det er sånn han egentlig er. Hva kan langtidsbruk og hyppig bruk av amfetamin gjøre med personligheten din?Er dette vanlige tegn,eller tok jeg bare feil av han? Og viktigst av alt,om dopet har fucka han opp,blir han noen gang 100% den han var om han slutter? Hilsen ei som holder på å miste en hun er veldig glad i.
Kvinne, 24 fra Sør-Trøndelag

Ved omfattende bruk av amfetamin kan det oppstå reaksjoner av den typen du beskriver. Det er normalt at folk virker oppstemte, mer tilstede og glade ved sjeldent inntak av amfetamin, men de mer negative konsekvensene av bruken kommer vanligvis til syne før eller siden. Og når man bruker det nesten daglig, tar det ofte ikke lang tid før de vises. Blant vanlige reaksjoner kan nevnes paranoide forestillinger (han inbiller seg feks at du ligger med andre), manglende empati (og også selvopptatthet), aggresjon og irritasjon.

I og med at dette er en person som tidligere har virket empatisk og en som bryr seg om andre, er det trolig at bruken av amfetamin i dette tilfellet kan være en faktor som har bidratt til endring av personligheten. Når det gjelder spørsmålet om dopet har "fucka ham opp" for godt, er det lite trolig. Dette kommer selvsagt an på om, og evt. hvor snart, inntaket opphører. Men hvis han slutter vil han høyst sannsynlig bli som før. Hvis han derimot fortsetter med den samme hyppigheten og mengdene i år etter år, vil det være fare for kroniske skader, både fysiske og psykiske. Om du, eller kjæresten din, ønsker mer informasjon om amfetamin anbefaler vi deg de lenkene vi henviser til i denne artikkelen her på vår hjemmeside.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.