2C-B – påvisning og virkninger

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg lurte på om 2cb slår ut på urinprøve, og i så fall hva det slår utpå? Om hvordan det  virker på kroppen?
Gutt, 18 år Hordaland.

2C-B (4-bromo-2,5-dimetoksyfenetylamin) tilhører stoffgruppen fenetylaminer, og er kjemisk beslektet med for eksempel meskalin (3,4,5-trimetoksyfenetylamin), som er virkestoffet i peyote- og san pedro-kaktusene.

2C-B  slår neppe ut på vanlige hurtigtester for narkotika. De mest omfattende testene av denne typen gir utslag på cannabis, opiater, kokain, amfetamin, ecstasy, metamfetamin, benzodiazepiner, barbiturater, phencyclidiner, Metadon og Subutex. Det er imidlertid mulig å påvise stoffet i prøver som sendes inn til et laboratorium. Metoden man benytter seg av da er vanligvis gasskromatografi/ massespektrometri.

2C-B er både et stimulerende og hallusinogent stoff, og virkningene er veldig doseavhengige. Rusen varer vanligvis fra 3 til 6 timer. Ved doser på 5 til 10 milligram er den stimulerende effekten mest fremtredende, mens hallusinasjoner er vanlige ved doser fra omtrent 15 mg, og øker i styrke med økende dose. Ved doser rundt 30 til 40 mg er faren for skremmende hallusinasjoner stor, og stimulerende effekter, som høy puls og blodtrykk, samt høyere kroppstemperatur, kan utgjøre en fare. Kvalme, skjelvinger, muskelkramper og angstproblemer er andre mulige bivirkninger. Det kan dessuten oppstå psykotiske tilstander. Da 2C-B er veldig potent, og man vanligvis ikke kjenner konsentrasjonen på illegale stoffer, bør man være svært forsiktig med dette stoffet. Spesielt siden virkningen kan endre seg dramatisk med doseforskjeller på kun noen milligram. 2C-B står for øvrig oppført på den norske narkotikalisten.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.