Zopiclone og urinprøver

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei:)
Jeg må for tiden avlegge urinprøver for å sjekke etter ulovlige stoffer, da jeg skal "klareres" for å kunne begynne på ritalin (nylig fått diagnose ADHD). Jeg har innrømmet å ha røyket hasj- noe som er bakgrunnen for prøvene jeg må ta. Har nå sluttet m d, men ettersom søvnen min er temmelig forstyrret, har jeg v noen anledninger tatt zopiklone for å klare å sovne. Spørsmålet er da om dette vil vises på en urinprøve? Jeg har fått m meg at Z. er et benzo- diazepinliknende stoff – og vet at benzodiazepin er noe som d blir testet for. men gir d samme utslag når d er et "liknende" stoff?
Kvinne, 29 fra Akershus

Dette spørsmålet har vi konferert med toksikologene i Folkehelseinstituttet for å svare på. I følge dem er det slik at Zopiclone ikke slår ut på en vanlig strektest, eller hurtigtest som det også kalles. Ved en full analyse vil medikamentet derimot slå ut. Svaret på ditt spørsmål må derfor bli at det kommer an på hva slags test som brukes – hurtigtest eller full analyse.

Vi anbefaler deg å ta dine søvnproblemer opp med legen din slik at du kan få hjelp for dette. Hvis du er åpen på dette, vil dere kunne finne frem til en form for medisinering som kan hjelpe deg til å fortsette å være hasjfri uten å miste nattesøvnen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.