Hei, drikke stort sett alkohol i form av øl, kvar helg. På ein kveld drikker eg som regel 12 0,33 flasker, pluss ein halvliter. vekt: 65kg, alder; 21. Av og til drikker eg fredag og lørdag. Kan dette gi meg noen skader på noen måte?
Mann, 21fra Finnmark

Den største faren ved ditt forbruk er nok økt risiko for ulykke og skade under rus. Den mengden du snakker om, hvis fordelt jevnt på en uke, vil nok ikke skade i vesentlig grad. Men vær klar over at fysiske bivirkninger følger med alkoholforbruk, også i den mengede og hyppighet du beskriver ditt inntak. Det varierer veldig fra person til person. Kan nevne skade på lever, mage/ tarm og nyre. Kroppens organer vil bli mer og mer utsatt ettersom forbruket forløper over tid. Videre er det en viss fare for avhengighet ved bruk av alkohol, ikke minst når bruken starter i ung alder. Vi foreslår at du leser om virkninger og bivirkninger HER.  

Legg igjen en kommentar