Rusing ved kyssesyken

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei har akkurat fått påvist kyssesyken og vet at alkohol ikke da er bra for leveren.. men hva med amfetamin, kokain og ecstacy? syntes det ble litt får dumt og spørre legen min om dette da jeg var og besøkte han her om dagen.
Mann, 19 fra Telemark

Amfetamin og kokain gjør at du får en økt aktivitet som du ikke styrer selv. Dette er ikke bra for den som har kyssesyke, da de skal ha mest mulig ro. Kokain kan også skade vev i leveren og er da heller ikke bra ved kyssesyke. Når det gjelder ecstacy vil nok også dette føre til en ekstra belastning i en sykdomsfase. Og det er også slik at man blir oppstemt og får økt aktivitet ved ecstacy-bruk, neo som heller ikke er heldig ved kyssesyken.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.