Om heroin og motgift

Hei. Jeg har hørt at om man får overdose av heroin og så får motgift, og deretter skal sette seg en justering når man så har mistet rusen, så vil den "gamle" heroinen bli aktivisert igjen, slik at man da får "dobbelt" dose stemmer dette?
Kvinne, 32 fra Oslo

Motgift (dvs nalokson) blokkerer effekten av heroin (eller morfin, som heroin blir omdannet til) i hjernen – den fører IKKE til utskillelse av stoffet. Selv om brukeren mister "rusfølelsen" når motgiften brukes, er fortsatt heroin/morfin tilstede i kroppen. Det nalokson gjør er å blokkere effekten av morfin inntil konsentrasjonen av morfin har falt til et ikke-toksisk nivå.

Nalokson har en kort halveringstid og vil derfor virke i ca 1 time. Morfin har en lengre halveringstid slik at morfin fra heroin inntaket vil fortsatt være tilstede (i lavere konsentrasjon) i kroppen etter at nalokson har blitt utskilt/sluttet å ha effekt. Ytterligere inntak av heroin vil derfor komme "på toppen" av den konsentrasjonen som fortsatt er i kroppen fra det første inntaket.

Det blir kanskje en litt teknisk forklaring, men det er den beste vi kan gi på ditt spørsmål.

fant du ikke det du lette etter?

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss

Test

Chat

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside! Velkommen til RUSinfo.

Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!