Hva er Makka?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei 🙂 ;D hva er makka ? Hva slags rus får du av det?
 Kvinne, 16.  Sør-Trøndelag

Makka er slangutrykk for Amfetamin.Amfetamin fremkaller aufori, det vil si en heving av stemnngsleiet ut over det normale, med økt subjektiv selvfølelse.Man blir litt "verdensmester".I tillegg til den oppkvikkende og stimulerende rusen, kan Amfetamin undertrykke sultfølelsen og søvnbehovet.Dette kan etter lang tids bruk føre til avmagring og generell dårlig fysisk og psykisk tilstand.Allerede ved lave doser vi Amfetamin påvirke hjertet, noe som gir seg utslag i raskere puls og hjertebank. Hodepine og oppkast kan forekomme. Risikoen
for angst, hallusinasjoner og andre psykoseliknende reaksjoner er stor.Aggresjon er ikke uvanlig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.