Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Far og ny kone som drikker for mye

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!
Jeg har noen spørsmål vedrørende voksne rundt meg og alkohol. I min husstand, bor vi 5 stk. Dette er meg, min far, hans kone og hennes to barn på hhv. 19 og 16 år. I tillegg har jeg en bror på 16 år, som bor hos min mor.

Jeg og broren min har ikke det best tenkelige forhold til vår fars nye kone, og heller ikke hennes døtre. Vi har ofte diskutert pappa og NNs alkoholforbruk, fordi vi begge synes de drikker for mye. Personlig har jeg et meget avslappet forhold til alkohol, og drikker kun ved spesielle anledninger, 8-10 ganger i året. Det var broren min som først satte fokus på saken, for et par år siden. Da foreldrene våre bodde sammen, var det aldri alkohol verken tilgjendelig eller synlig for oss. Pappa var også tidligere medlem i avholdsforeningen. Dette syntes å endre seg da han møtte sin nåværende kone. Hun drikker hver eneste kveld, gjerne flere glass vin, øl eller hva som måtte finnes i huset på
dette tidspunktet. Etterhvert har vi merket at han også har slegt seg med på denne "bølgen". Dette har vart i et par år nå. Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med dette. Broren min har ved en anledning nevnt det for faren vår, uten at det fikk noen videre følger. Vi har snakket med både mamma og besteforeldrene våre om det, men det er ingen som tar det opp med de det gjelder.
Kvinne, 20 fra Hedemark

Synes det er bra av dere at dere har tatt dette opp med mamma og besteforeldrene deres. Det viser ansvarsfølelse.  Kanskje trenger de enda en påminnelse fra dere før de reagerer. Det at din bror som bor hos mamma har snakket med din far er modig. Forstår det slik at du bor hjemme. Kanskje er det sterkere hvis du tar dette opp med din far. Om nødvendig be om tid med ham sammen med din bror for å snakke om problemet. Dere kan også få bestemor og bestefar til å ta opp dette med dem sammen med dere. Dere kan ta kontakt med veiledningssentere for pårørende for ytterligere veiledning på tlf. 22993490 (man-fre 0900-1500). Ring oss gjerne for en samtale  på tlf 08588

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.