Nedtur etter amfetamin og hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har i perioder brukt hasj og amfetamin daglig, men har hatt noen små pauser di siste 3 årene, nå har jeg virkelig bestemt meg for og slutte helt og venter på hjelp mens jeg presser meg til og holde meg, har holdt meg 1 uke og har det helt jævlig, andre ganger jeg har hatt "pauser" prøvt og slutte har jeg også hatt problemer, men har aldri hatt det så jævlig som nå, jeg bryter sammen 10-20 ganger daglig bare helt plutselig og får kraftig panikkangst, grusomme tanker strømmer igjennom hodet mitt i di minuttene maks 1 time disse anfallene varer. Tror dere det er en kraftig nedtur etter amfetaminen som henger igjen og vil dette gå over?? Jeg vil ikke sprekke igjen jeg vil bli rein men kan ikke ha det sånn her =(
Mann, 23 fra Rogaland

Det er meget godt gjort av deg å gjøre dette. Hvis du klarer å holde ut til du får hjelp, vil du få et veldig godt utgangspunkt.

Så til spørsmålet. Du sier at du har hatt pauser fra hasj/amfetamin bruken de siste tre årene. Men du sier ikke noe om hvor lenge du har brukt stoffene. Men med tanke på at du har hatt pauser i tre år, kan vi forutsette at bruken har vart i mer enn tre år. De opplevelsene du beskriver kan godt henge sammen med bruk av stoffer. Reaksjonene kan faktisk være en kombinasjon av hasj og amfetamin. Amfetamin er kjent for å gi kraftige nedturer med angst og vonde tanker. Disse reaksjonene kan vare i noen dager og være svært ubehagelige. Men i de aller fleste tilfeller vil det gå over med tiden og du blir helt fin igjen. Når det gjelder hasj kan dette også ha en del sterke langtidsvirkninger. Reaksjonene på hasj kan være sterke, de også. Det er ikke uvanlig for folk som slutter med hasj å få ubehag. Det kan være både at en blir irritert, spiser og sover dårlig osv. Men det er også kjent at man kan få ganske sterk angst når man slutter med hasj. Disse reaksjonene kan også vare en stund, men når inntaket opphører vil de aller fleste bli helt fine igjen med tiden.

Vi vil derfor påpeke for deg at både hasjen og amfetaminen gir ettervirkninger, og at de stoffene i kombinasjon kan ha utløst dine anfall. Vi anbefaler deg å lese litt. Les på "Fakta om rusmidler" på våre sider om hasj og amfetamin. HER kan du også lese om hasj. Denne guiden for folk som vli slutte med hasj er god, og mange kjenner seg nok igjen i den. HER finner du mer om amfetamin.

Hvis det mot formodning skulle vise seg at dine anfall/symptomer ikke går over, må du kontakte din fastlege og få medisinsk hjelp/diagnose. Din fastlege kan ved behov henvise deg til spesialist. Hvis du skal snakke med legen, er det viktig at du er ÆRLIG, ellers får ikke legen et riktig bilde. Husk at legen har taushetsplikt. Vi ønsker deg lykke til med prosjektet, og håper det går din vei.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.