Hvordan påvirker alkoholen oss?
Mann, 13 fra Akershus

Alkoholen påvirker oss på mange måter. Her kan vi gi deg litt informasjon og noen lenker som har bra stoff om dette. Alkohol er først og fremst et sentraldempende rusmiddel. Det sløver sansene, gir kritikkløshet og minsker hemninger. Men alkohol har også stimulerende virkninger. De stimulerende virkningene gjør en oppstemt og utadvendt, og kjennes i rusens tidlige fase.
Virkningen av alkohol endrer seg ut fra alkoholkonsentrasjonen i blodet. Det er store individuelle forskjeller. Allerede opp mot 0,5 promille føler man seg oftest lett påvirket. Mellom 1 og 2 promille blir de fleste ustøe, og kan bli trøtte og sløve. Ved ca 1,5 promille får man ofte problemer med hukommelsen. Ved svært høy promille kan pustesenteret i hjernen lammes. Promille over 3 kan være dødelig. Mer informasjon kan du blant annet lese HER. Du kan også lese om hva bakrus er, og hvorfor man får det.

Legg igjen en kommentar