Hvordan påvirker alkoholen oss?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvordan påvirker alkoholen oss?
Mann, 13 fra Akershus

Alkoholen påvirker oss på mange måter. Her kan vi gi deg litt informasjon og noen lenker som har bra stoff om dette. Alkohol er først og fremst et sentraldempende rusmiddel. Det sløver sansene, gir kritikkløshet og minsker hemninger. Men alkohol har også stimulerende virkninger. De stimulerende virkningene gjør en oppstemt og utadvendt, og kjennes i rusens tidlige fase.
Virkningen av alkohol endrer seg ut fra alkoholkonsentrasjonen i blodet. Det er store individuelle forskjeller. Allerede opp mot 0,5 promille føler man seg oftest lett påvirket. Mellom 1 og 2 promille blir de fleste ustøe, og kan bli trøtte og sløve. Ved ca 1,5 promille får man ofte problemer med hukommelsen. Ved svært høy promille kan pustesenteret i hjernen lammes. Promille over 3 kan være dødelig. Mer informasjon kan du blant annet lese HER. Du kan også lese om hva bakrus er, og hvorfor man får det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.