Hvordan blir man skadet av alkohol?
13-åring fra Nordland

Personer som drikker mye og ofte, er mer utsatt for ulykker. Dette er blant annet fordi folk endrer atferd og gjør ting man ellers ikke ville gjort når man er alkoholpåvirket. I tillegg er det en rekke skadevirkninger for helsa. For eksempel kan gjentatt alkoholinntak øke risikoen for høyt blodtrykk, hjerneslag, enkelte former for kreft og leversykdom. Risikoen for skader på indre organer øker ved inntak av tre alkoholenheter daglig for voksne. Tre enheter tilsvarer tre vanlige øl eller tre små glass vin. Men en som er 13 år vil være mye mer utsatt for skader enn en voksen, også ved lavere inntak enn dette. Bruk av alkohol over tid øker også risikoen for utvikling av avhengighet; alkoholisme. Det finnes ingen sikre nedre grenser for alkoholbruk når det gjelder fosterskader hos gravide eller utvikling av avhengighet hos disponerte personer. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar