Jeg har røyket hasj i noen år nå. Og jeg vet med sikkerhet at jeg har problemer med å lære nye ting like raskt, desuten ren logikk kan også bli krevende. Vil dette forsvinne dersom jeg slutter eller har jeg fått en varig "hjerneskade"?
Mann 24 år ,fra Hordaland

Det er ikke påvist at bruk av cannabis fører til livsvarige hjerneskader, men det kan muligens gi en reduksjon av enkelte intellektuelle funksjoner. En har ment at det såkalte amotivasjonssyndromet skyldes bruk av cannabisstoffer. Syndromet utvikles særlig hos unge, mottakelige individer. De blir likegyldige, apatiske, får nedsatt konsentrasjonsevne, nedsatt toleranse for skuffelser, samt får uvilje mot å gi seg i kast med nye oppgaver. Det er imidlertid vanskelig å skille mellom hva som skyldes stoffbruken, og hva som skyldes miljøfaktorer, f eks. «gjengens spilleregler» for atferd og livsstil.

Anbefaler deg DENNE siden for mer info.

Legg igjen en kommentar