Lightergass

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg lurer på om lightergass kan gi ekstrem hodepine? Hadde en periode hvor jeg drev mye med dette, i store doser( en boks ca.) har ikke merket noe av at jeg er blitt dum eller no, men siden jeg slutta har jeg våknet opp midt på nettene av og til med en ekstrem hodepine. Har hatt det en 5-6 ganger og øynene blir blodsprengte, blir hvit og blodårer sprenger fram nedover fjeset og hodet ned til brystkassa.. Kan på en måte sammelignes med krampe. Fra mann på 16 år fra Rogaland

Sniffing av butan- og propangass (som er de gassene man finner i lightere og også som drivgass i spraybokser) kan fortrenge oksygenet i blodet, noe som kan føre til bevisstløshet og død. Gassene kan også føre til alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen, noe som kan medføre hjertestans. Det har forekommet flere dødsfall i Norge de siste årene. Andre akutte, men mindre alvorlige, problemer kan være kvalme,
brekninger, magesmerter og dårlig muskelkoordinasjon. Hallusinasjoner med forvirring og aggressivitet kan også forekomme. Ved lengre tids bruk kan man oppleve symptomer som appetittløshet, vekttap, konsentrasjons- vansker, tretthet og muskelsvakhet. Hvis man kutter ut bruken av dette vil symptomene gå over. Hvis ikke de går over, kontakt din fastlege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.