Kokain

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Heia. Hvordan frammstilles kokain? Hvordan er rusen? Hvilke skadevirkninger gir stoffet? Hva sier loven om stoffet? Er stoffet avhengihetsskapende? Hvor lenge er stoffet i kroppen? Kan du fortelle litt om stoffet(kokain)? Fra kvinne på 14 fra Rogaland

Kokain fremstilles av bladene på koka-planten. Kokain er et sentralstimulerende middel som gir en følelse av å være våken og klar og det minker behovet for mat og søvn. Kokain kan gi store skadevirkninger, særlig psykiske. Man kan bli deprimert og få angst og psykoser ved utstrakt bruk. Ved utstrakt bruk kan det også gi hjerteproblemer, i verste fall hjertestans. Kokain er et av de mest avhengighetsskapende stoffene som finnes. Stoffet sitter i kroppen (kan vises på en urinprøve) i opptil to døgn etter siste inntak. Du kan
lese mer om stoffet og dets virkninger HER. Loven i Norge sier at kokain er forbudt, både å selge, besitte og bruke. Les mer om lovgivningen HER.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.