Jeg har en bror på 47 år, som helt tydelig har både et alkohol og et psykisk problem.Det er et betydelig problem, og han har allerede mistet sin samboer og felles barn. De orker ikke mer.
Hva kan man som nærmeste familie gjøre for å få han til behandling/under kyndig veiledning? Kvinne, 51, Oslo

Det er viktig at dere som nærmeste familie snakker med ham om deres bekymring. Dersom han er mottakelig for hjelp, kan han fra fastlege eller sosialkontor få en henvisning til rusbehandling. Det kan være
poliklinisk eller innleggelse. I samråd med sosialkontor eller fastlege finner de ut  hva som er det beste for ham. Ved å gå inn på  www.rustiltak.no , kan dere se hva slags rustiltak som finnes der dere
bor. Dere som nærmeste pårørende kan kontakte Veiledningssenteret for pårørende på telefone 22993490 og snakke med noen for deres egen del.Dere kan også ta kontakt med www.AL-Anon.no , som er en organisasjon til støtte for pårørende.

Legg igjen en kommentar