Bekymring for pillemisbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har en kjæreste som før jeg traff ham har vært på kjøret medpillemisbruk. Den tiden endte på psykiatrisk. Der greide han åbråseponere alt. Vet at han i ettertid har brukt "litt til medisinskbruk", men for litt siden hadde han en totalsprekk. Han innrømmet ikkealt, men nok til å bekrefte. Jeg er helt ukjent med dette emnet før jegmøtte ham og vet svært lite om det. Nå mistenker jeg ham å bruke "menenn vanlig" – vet at han har restriksjoner fra legen om hvor mye hanfår. Har tidligere funnet hyppere som jeg vet ikke hans lege harskrevet ut. Hvilke "tegn" bør jeg se etter? Han vil ikke snakke medmeg om hva han bruker eller får av sin lege pr. i dag. Alt er såvanskelig å snakke med ham. Hvordan kan jeg finne ut om han evt.bruker? Hva er vanlig adferd når man får i seg for mye? Når han har "sine perioder" er han svært vanskelig å diskutere med, vrir på alt ogender opp med at alt blir min skyld og jeg tar feil og ikke skjønnernoen ting. Når vi diskuterer blir det så mye frem og tilbake at jeg til slutt ikke skjønnernoen ting. Hans mor fortalte meg at da han var på kjøret var han veldigmanipulerende. Det er noe som jeg tror han har vært ovenfor meg men atjeg "ikke har sett det". Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg gåfram? Har som sagt null erfaring med dette fra før… Må nevnes at han en arbeidssituasjon med mye og lange arbeidsdager, så har null kontroll om han faktisk er på jobb når han sier det. Han kan sitte mye våken omnettene… Da han hadde sin smell sist nå sov han ikke på 4 – 5 dager.Var våken natt og dag så da var det tydelig at noe var galt. Var hyperog aggressiv og det var feil med "alle andre". Han er normalt enveldig snill og god gutt som jeg er veldig gla i. Men i det siste harmine (og sikkert hans også) følelser gått i voldsom berg og dalbane ogjeg lurer på hva som skjer? Er det piller igjen? Vet ikke om jeg makterdette…. Håper på gode tips…
Kvinne, 32 fra Aust-Agder

 

 

Ser at du er bekymret for at kjæresten dinbruker for mye piller, og det virker som det beroligende/sovepiller(som feks. "hyppere") du er bekymret for. Tegn på at en bruker for myeav dette kan feks være at man er trøtt og uopplagt og sover mye. Menved store inntak kan en person også bli utagerende og snøvle. For myebruk av slike medisiner kan også gi svekket hukommelse, og man kan bliganske surrete av det. Overdrevet bruk av slike medisiner er sværtavhengighetsskapende.

Du sier videre at sist kjæresten din "hadde en smell" så sov han ikkepå 4-5 dager, og var både hyper og aggressiv. Dette høres ikke helt ut
som bruk av "hyppere." Den atferden du der beskriver høres mer ut sombruk av et sentralstimulerende middel, kanskje amfetamin. Du kan lesemer om de ulike rusmidler og deres virkemåte på denne nettsiden.

Hvis du ønsker å snakke mer med noen om dette kan du ringe til Veiledningssenteret, som hjelper pårørende. Tlf. 22993490 (Man.-fre. 0900-1500)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.