Alkohol og antibiotika

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har nylig vært syk og ble gitt en antibiotikakur av min lege. Såhar jeg blitt invitert med på hyttetur hvor det vil være alkohol inne ibildet! Vil jeg kunne nyte alkohol uten at det trenger å ødelegge kurenjeg har tatt og uten at det vil være noe farlig hvis jeg passer på åikke overdrive inntaket av alkohol? Jeg har også sjekket ut tablettenejeg fikk, og det står ingenting om at man ikke kan nyte alkoholsamtidig som man tar disse tablettene! Tablettene heter for øvrig Ery-
Max og inneholder erytromycin.
Mann, 19 fra Buskerud

Generelt er det en lite gunstig kombinasjon med alkohol og antibiotika. Problemet er først og fremst at medisinene virker dårligere i kombinasjon med alkohol. Vi anbefaler deg å spørre din fastlege om dette, eller du kan ringe ditt lokale apotek. Hvis du vil lese mer om denne medisinen, kan du gå inn på Felleskatalogen og søke der.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.