Jeg har en god venninde som har problemer med kokain. har i perioder vært værre enn det er nå, men hun sliter….og i går gikk hun på en smell igjen. Mitt spørsmål er egentlig hva jeg som venn kan gjøre for henne. HATER å se henne slik, men aner ikke om jeg skal være forståelsesfull eller hard mot henne???? Er det noen som kan gi meg noen tips og råd er jeg evig takknemlig:        Kvinne 23  Oslo

Det er viktig at du formidler dine bekymringer til din venninde, og samtidig er tydelig overfor henne på dine egne holdninger til rusmidler Dere kan kanskje gjøre aktitviteter sammen som ikkeinbefatter noen form for rus? Du kan også være en støtteperson for henne dersom hun øsnker å gjøre noe med sitt rusproblem. Hun kan kontakte sin fastlege for å få henvisning til f.eks. poliklinisk rusbehandling, eller snakke med noen i Utekontakten, dersom det finnes der dere bor.Og begge er velkommen til å ringe RUStelefonen og snakke med en erfarenveileder.

Legg igjen en kommentar