Er Herbal Smoke lovlig i Norge?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har kommet over ulike typer Herbal Smoke / Solid Smokes / Smoking Oils på Internett, og lurer på om disse produktene er lovlige i Norge?
Gutt, 18 år fra Buskerud.

De fleste slike produkter (i hvert fall de som har noen effekt) inneholder urter som reguleres av legemiddelloven (for eksempel Wild Lettuce: Lactuca virosa, Scotch Broom: Cytisus scoparius, Valerian: Valeriana officinalis og Kava Kava: Piper methysticum), og innførsel, anskaffelse, oppbevaring og utlevering er derfor ikke tillatt uten særskilt godkjenning fra Helse- og omsorgsdepartementet. Her kan du lese mer om hva som klassifiseres som legemidler, og her finner du en liste over hvilke urter som reguleres av legemiddelloven.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.