Avhengig av cannabis?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har jeg et problem. Jeg røyker hasj daglig. eller ikke hasj mest weed… Når jeg ikke har røyka på en stund (det vil si at jeg ikke har penger til det) Blir jeg skikkelig rastløs og klarer ikke og konse ordentlig.. Kan man bli avhengi og vis jeg er det hva kan jeg gjøre for og slutte.. en del av meg vil slutte mens en annen del vil ikke..
Gutt, 17 fra Akershus.

Virkningen av cannabis (hasj, marihuana og cannabisolje) er som ved andre rusmidler sterkt avhengig av personlighet, forventninger og miljø. Langvarig bruk øker risikoen for angst- og depresjonsreaksjoner og kan utløse psykoser hos disponerte individer. Dette kan vanskeliggjøre behanding av sinnslidelser som schizofreni og depresjonstilstander. Det er likevel ikke påvist at cannabis kan føre til livsvarige hjerneskader, men det kan muligens gi en reduksjon av enkelte intellektuelle funksjoner.

En har ment at det såkalte amotivasjonssyndromet skyldes bruk av cannabisstoffer. Syndromet utvikles særlig hos unge, mottakelige individer. De blir likegyldige, apatiske, får nedsatt konsentrasjonsevne, nedsatt toleranse for skuffelser, samt får uvilje mot å gi seg i kast med nye oppgaver. Det er imidlertid vanskelig å skille mellom hva som skyldes stoffbruk, og hva som skyldes miljøfaktorer, for eksempel "gjengens spilleregler" for atferd og livsstil.

Cannabis anses å være mindre avhengighetsskapende enn andre rusmidler som heroin og kokain. Avhengigheten kan imidlertid oppleves som sterk. Avvenningssymptomene er likevel milde, og irritasjon,
søvnproblemer og nedstemthet er vanligst.

Hvis du trenger hjelp til å slutte, anbefaler vi deg å ta kontakt med Helsestasjon for ungdom eller Utekontakt der du bor. I Akershus er det flere Utekontakter. I Ski har de telefonnummer 64 87 84 07, i Oppegård er telefonnummeret 66 81 92 06, i Sandvika er telefonnummeret 67 55 10 20, på Jessheim er telefonnummeret 63 92 80 00, i Nittedal er telefonnummeret 67 05 90 00, i Asker er telefonnummeret 66 90 93 97 og i Lørenskog er telefonnumeret 67 98 80 10.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.