Eg har et rusproblem og treng hjelp.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Eg har røykt hasj 4 ganger siden eg var 13 år, og hver gang har eg kastet opp.
Då eg var 16 starta eg å prøve ut speed og kokain. Det førte et kokain misbruk som varte i en 5mnd periode.Som liten vokste eg opp med en mor som var heroin misbruker. Då hu avslørte meg, forklarte eg at eg hadde et problem og trengte
hjelp.Det hele endte med 1mnd opphold på instudisjon og et helvete med
barnevernet.Nå 6 mnd etterpå er eg desverre ennå ikke rusfri.Effekten av amfetamin er helt motsatt på meg. Eg blir rolig og konsentrert. Korfor er det slik?Derfor er det ikke lett å se mitt misbruk. Eg prøver å gjøre noe med mitt problem. Men det er ikke lett, fordi uten det blir eg rastløs og ukonsentrert.Eg forstå at eg må slutte. Eg har nå i det siste startet å hallusinere. Eg antar at det kommer av speed mixa med fluoxetin ( anti – depresive) Forslag til ka eg ska gjøre? takk ! Kvinne, 17. Rogaland

Så bra å se så god insikt i egen situasjon. Du forteller at Amfetamin virker beroligende på deg ,og det er jo grunn i seg selv til å oppsøke lege for å vurdere utredning for ADHD. Det er også et faktum at amfetamin brukt sammen med andre rusmidler kan gi atypiske(uvanlig) rus virkninger.Rådet blir nok å oppsøke voksenpersoner du stoler på og få hjelp til å oppsøke Poliklinikk som både kan hjelpe deg med rusmisbruket dit og psyken din.Ring  (08588) oss gjerne for en prat. Her er du anonym og vi kan rettlede  deg
til ulike tiltak.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.