Pårørende med sønn som er rusmibruker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har en bror som er rusmisbruker. Han er 40 år og jeg tror han bruker amfetamin og piller. Han har blitt en stor belastning for mine foreldere. Problemet hjemme hos mine foreldere er at det ikke settes noen grenser for min bror. Min mor har ikke innrømmet overfor seg selv at hennes sønn er en rusmisbruker. Mitt høyeste ønske er at hun blir innformert om hva dette dreier seg om. Min bror har bodd en stund hos dem i det siste. Han er dårlig og helt utkjørt. Min far er litt mer
åpen med tanke på samtaler og informasjon. Mitt ønske er å få til et hjemme besøk av en som kan forklare litt om hva dette innebærer, og litt råd for å skaffe min bror et bedre liv. Jeg tror det beste for min mor og far er at en person kan komme hit til oss på Grefsen i Oslo, og at denne personen kan fortelle litt og svare på spørsmål. Er det noen mulighet for å få til dette? Eller om dere kan gi meg en link eller
et navn som jeg kan ta kontakt med. Mann, 38 år fra Oslo

Jeg vil anbefale dere å ta kontakt med Veiledningssenteret for pårørende. De har flere tilbud som dere kan få utbytte av. Blant annet veiledning pr. telefon, familiesamtaler m.v. Dere kan nå dem på telefon: 22 99 34 90. Fax: 22 99 34 99. Dere kan finne mer informasjon om Veiledningssenterets hjemmeside. Dere kan også kontakte Oppsøkende Tjeneste (Telefon.23 42 72 50) som kan være behjelpelig med den problemstilling dere besitter.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.