Helseskader ved røyking

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har et spørsmål angående røyking. Har nå holdt meg røykfri i over 3 uker og har ingen planer om å begynne igjen. Har røykt i ca 1 år og 3 måneder. Hovedgrunnen til at jeg sluttet var pga helsen. Merket jeg ble veldig slimete i halsen og hosten osv. Men nå lurer jeg på hva slags risiko jeg har utsatt kroppen min for. Føler meg allerede mye bedre. Hoster ikke lenger eller noe. Lurer bare på hvor mye sjangsene mine har økt for å få helseproblemer, eller om jeg har sluttet tidlig. nok til at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å få noen skader? Jente, 18 år fra Rogaland

Det er flott at du har klart å slutte og røyke for å ta vare på helsen din. Ønsker du nærmere redegjørelse/forklaringer på dine spørsmål, vil jeg anbefale deg å kontakte Røyketelefonen på telefonnummer  800 400 85 (Man-fre 09-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.