Jeg mistenker sterkt at en jeg kjenner går på noe, mest sannsynlig kokain. Jeg fant avklipte sugerør med spor av noe hvitt i (h*n benektet det plent og fant på mange unnskyldninger) Det er for noen uker siden, og jeg lot det være. I dag derimot leste jeg en melding på mobilen til personen der det sto om "Har god cola til 800 kr. Varer neppe lenge" fra en bekjent av personen som går på noe selv. H*n har flere venner som har/er i litt belastet miljø.Hva skal jeg gjøre? Er en veldig nær person, og jeg er redd for at det går galt. Personen har også ustabilt humør- klikker for småting og er mye sint. Kvinne.Alder ikke besvartFylke: Ikke besvart

Du skriver ikke noe om alder på din venn. Dersom han er under 18 år, kan barneverntjenesten fatte vedtak om rusbehandling. Er han over 18, kan han kontakte sin fastlege for videre henvisning til rusbehandling. Men som du beskriver benekter han at han sniffer kokain (cola), og da er det ikke så mye en får gjort. For å få til endring av et misbruksmønster, må han erkjenne at han har et problem, og ha vilje til å endre på det. Du bør kanskje være åpen og ærlig overfor ham om dine egne holdninger til dette, og gjøre det klart for ham at du ikke vil være en del av et misbrukermiljø dersom det er det du mener.Du kan ta
del i aktitviterer sammen med ham som ikke innbefatter rus, eller være
støtteperson hvis han ønsker å endre på sitt misbruk.Du er også velkommen til å ringe RUStelefonen 08588 hvis du vil snakke med noen om
dette.

 

 

Legg igjen en kommentar