Min venn ruser seg på hasj og piller. Hva kan jeg gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har vært sammen med en i 5 år nå. Jeg elsker han virkelig av hele mitt hjerte, men jeg får ikke til å hjelpe han. Hvordan skal jeg klare å få han til å forstå at piller ikke løser noe?
Han pleier å ha perioder der han er veldig flink og klarer å holde seg unna piller.  Men da røyler han cannabis istedet. Jeg personlig mener det er bedre årøyke cannabis enn å putte i seg masse piller som er fremstilt av mennesker, cannabis er jo faktisk en plante som er skapt av gud for å sette det på kanten. Det aller beste hadde jo vært om han hadde klart å slutte med alt. Jeg har prøvd alt. Hva kan jeg gjøre for at han skal forstå?Jeg veit at han ikke har no problem med å slutte for han har klart det før. Det var den beste tiden vi noen gang har hatt sammen. Jeg veit ikke hvor lenge jeg holder ut med dette, for det er veldig vondt å se den personen du elsker lide på en måte. Kvinne 20  Buskerud.

Det er flott at du ønsker å hjelpe vennen din. Det er lite du kan gjøre om han ikke erkjenner, eventuelt ikke ønsker noen form for behandling. Både cannabis og piller kan være skadelig, og avhengighetspotensialet er tilstede når det gjelder alle rusmidler. Om han ønsker hjelp kan du eller han ta kontakt med Uteteamet i Drammen (telefon: 32 22 10 00) for råd og veiledning. Hvis dere ikke bor i Drammen, har Uteteamet oversikt over alle Uteteam i Buskerud fylke. Han kan også kontakte sin fastlege for å få en henvisning til videre
behandling dersom han ønsker det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.