Min far har et alkoholproblem- hva kan vi gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg tror min far har et alkoholproblem, hn drikker nesten hver dag. Mitt spørsmål er. hva ska jg og mine søsken si til han? hvordan skal vi forholde oss til han? skal vi hjelpe han med rydding? Skal vi besøke han ? Kvinne.25.Sør-Trøndelag

Du skriver ikke noe om hvor mye han drikker.Om han drikker et glass vin hver dag, har han neppe et alkoholproblem.Men dersom han er full hver dag, er det nok lurt av ham å søke hjelp.Forsøk å snakke med ham om den bekymringen dere har. Dersom han ønsker hjelp, kan han
kontakte sin fastlege, som igjen henviser ham videre til spesialisthelsetjenen, som rusbehandling er en del av.Dere kan også gå inn på www.rustiltak.no, for å se hva som finnes av behandlingstiltak der dere bor.Om dere skal hjelpe ham å rydde, er litt vanskelig for oss å svare
på, for vi kjenner for lite til situasjonen. Er det slik at han ikke klarer å forvalte sitt daglige liv, kan det være at hjemmetjenesten i kommunen er rette instans. Dere kan forsøke å ta en telefon til kommunen og høre hva slags kriterier som skal til for å få hjelp.Dere som barn av evt. rusbruker, kan også kontakte AL-ANON  (51660000) eller Veilednigssenteret for pårørende (22993490) for deres egen del.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.