Jeg tror min far har et alkoholproblem, hn drikker nesten hver dag. Mitt spørsmål er. hva ska jg og mine søsken si til han? hvordan skal vi forholde oss til han? skal vi hjelpe han med rydding? Skal vi besøke han ? Kvinne.25.Sør-Trøndelag

Du skriver ikke noe om hvor mye han drikker.Om han drikker et glass vin hver dag, har han neppe et alkoholproblem.Men dersom han er full hver dag, er det nok lurt av ham å søke hjelp.Forsøk å snakke med ham om den bekymringen dere har. Dersom han ønsker hjelp, kan han
kontakte sin fastlege, som igjen henviser ham videre til spesialisthelsetjenen, som rusbehandling er en del av.Dere kan også gå inn på www.rustiltak.no, for å se hva som finnes av behandlingstiltak der dere bor.Om dere skal hjelpe ham å rydde, er litt vanskelig for oss å svare
på, for vi kjenner for lite til situasjonen. Er det slik at han ikke klarer å forvalte sitt daglige liv, kan det være at hjemmetjenesten i kommunen er rette instans. Dere kan forsøke å ta en telefon til kommunen og høre hva slags kriterier som skal til for å få hjelp.Dere som barn av evt. rusbruker, kan også kontakte AL-ANON  (51660000) eller Veilednigssenteret for pårørende (22993490) for deres egen del.

Legg igjen en kommentar