Hvilke behandlingstilbud finnes?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Batteriet gikk tomt på telefonen min, jeg ringte nå nettopp. Har en kompis som jeg tror har begynt med heroin. Han er veldig defensiv med sine tidligere rusproblemer, han er allerede alkoholiker, og jeg lurer på hvilke tilbud som finnes for å hjelpe han? Han er 26 år.
Mann.

Det er slik i Norge at for å få behandlig må en gå til fastlegen slik at hun/han kan henvise videre til spesialisthelsetjenesten. Kameraten din må altså først innse at han trenger hjelp. Hvis han ønsker hjelp, er det ulike behandlingssteder å benytte seg av. Du kan finne en oversikt på rustiltak.no. Nettstedet gir både informasjon om karakteristika ved de ulike tiltakene, og om driftsavtaler de enkelte helseforetak og kommuner har med ulike tiltak.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.