Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Omsorg for barn og hasjrøyking.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har barn med min eks-samboer på 30 år. Sønnen vår er 6 år. Eksen
min røyker hasj, ca. 1-2 ganger i uka, minst. Jeg visste at det forekom mens vi var sammen, men har ikke blitt klar over omfanget før nå nylig. Vi har sønnen vår annenhver uke. Det fungerer for det meste greit, men jeg synes han virker "svimmel" og glemsk ofte. Selvsagt vet jeg ikke sikkert om dette kommer av hasjmisbruket..Jeg har tatt dette opp med han flere ganger den siste tiden, men han er ikke samarbeidsvillig til å oppsøke hjelp. Jeg synes ikke det er akseptabelt å bruke hasj når man har et barn (eller i det hele tatt for den del), men vet ikke helt hvordan jeg skal ta saken fatt. Er det overtramp å snakke med hans foreldre om saken? Bør jeg kreve hovedomsorgen for barnet vårt? Kan det brukes mot meg om jeg ikke gjør noe med dette, hvis han "tilsynelatende" fungrere bra utad? Jeg har ikke inntrykk av at det går utover sønnen vår, men er jo redd det kan
gjøre det i fremtiden. Mvh. Bekymret.  Kvinne 28 Aust-Agder

 

Det beste er jo at dere som voksne mennesker klarer å ordne opp i dette selv, uten å blande inn hans foreldre.Dersom du ikke når frem når du tar dette opp med ham, kan du kontakte familievernkontoret på stedet der du bor. De vil kunne gi deg råd og veiledning om dette Dere kan begge ha samtaler der med profesjonelle familieveiledere, slik at dere kan komme frem til en ordning som fungerer for alle parter. Dersom dette ikke fører frem, kan du ta kontakt med barnevernstjenesten i kommunen.Det er viktig at du informerer barnefaren om hva du vil foreta deg, og at det er barnets ve og vel som er i fokus.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.