Jeg har lenge ønsket en second opinion på noe jeg føler er viktig. Tingen er at jeg jobber i helsevesenet. Jeg er utdannet i Norge og vil med tiden flytte tilbake til mitt hjemland. Jeg arbeider imidlertid i utlandet nå. Jeg elsker jobben min, og kunne aldri finne på noe som gjorde meg ute av stand til å utføre den. Hvilken stilling jeg har vil jeg ikke si, men jeg tar ikke ordre fra menge. Etter en tid i denne jobben ble jeg veldig deprimert fordi jeg følte at jeg hadde for mye ansvar for mange mennesker. Etter en tid med dette presset over meg, var jeg omtrent ved å gi opp ved å begå suicid da jeg var tilstede på en festlig tilstellning hos en bekjent som ikke er i samme bransje. Han fortalte at han bruker kokain en gang i blant for å "nullstille hjernen for nye oppgaver". Jeg forsøkte dette kanskje lite skuffende motvillig for over to år siden. Umiddelbart syntes jeg effekten var ganske imponerende. Jeg har aldri følt egentlig sug etter rus i deg selv, men bruker kokain innimellom.
Kan jeg vende tilbake til Norge med denne livvstilen og en god samvittighet? Takknemlig for alle sysnpunkt. (Svaret er kortet ned grunnet lengde.)
Mann, 32 år fra Telemark. 

Vi kan ikke anbefale deg å vende tilbake til Norge med denne livsstilen. Risikoen for utvikling av kronisk bruksmønster av kokain er stor. Hva gjelder din samvittighet, er det ikke uvanlig å ha dårlig samvittighet etter inntak av illegale rusmidler. Vi vil anbefale deg å ta kontakt med RUStelefonen på telefonnummer 08588, eller andre i hjelpeapapratet.

Legg igjen en kommentar