Bekymret for venn

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er veldig bekymret for en kompis av meg, og jeg prøver å hjelpe han og moren hans. Jeg ringte først barnevernet og hun sa de skulle hjelpe ham og moren og få han clean, men jeg måtte ringe et annet nr for det distrikte han bor i. Da kom jeg til ungdomsbasen i Lillestrøm. De hjalp meg ikke så mye, som hos hun andre. De sa de skulle ta det opp og se om de skulle tilkalle han inn til samtale. Jeg kunne bare si til han at han trengte hjelp. Jeg ble skuffet. Denne gutten trenger mer en en samtale. Han ruser seg hele døgnet, på skolen og får ikke sove hvis han ikke er rusa. Han og moren trenger hjelp. Moren vet ikke hva hun skal gjøre stakkars. Jeg ble skuffet over ungdomsbasen i Lillestrøm. Han trenger hjelp, moren trenger hjelp for å hjelpe han. Faren har kontaktet barnevernet, og moren har prøvd å få hjelp. Det eneste hun får til svar er at de kan ikke hjelpe han før han er på gata. Hva er det fornoe? Man må hjelpe han før han er på gata. Han trenger virkelig hjelp. Han har selv sagt at han ville slutte eller kutte ned til helger. Men han klarer ikke alene. Hva kan jeg gjøre? Forholdet vårt ble slutt på grunn av rusingen hans. Jeg er fortsatt glad i han. Hjelp han, moren og meg.
Jente, 16 år fra Akershus

Det er forståelig at du er bekymret for din kompis og ønsker å hjelpe. Det beste du kan gjøre for å hjelpe, er å snakke med hans foreldre, eventuelt dine egne foreldre. Barnevernet har et lovpålagt ansvar for å hjelpe gutten. Det er viktig at det er voksenpersoner som formidler denne bekymringen til barnevernet. Helsestasjon for ungdom, Utekontakten og sosiallærer kan også være aktuelle voksenpersoner som kan kontakte barnevernet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.