Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Opplevelse ved Hasjrøyking

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Nå begynner det å nærme seg et år siden jeg opplevde det verste jeg har opplevd i mitt liv,og det var den gangen jeg røykte hasj.Jeg kom i en alvorlig psykose og var helt sikker på at jeg døde,og fikk ekstreme fysiske smerter i hele kroppen,smerter som var verre enn man i normal tilstand kan forestille seg….Jeg juger ikke når jeg sier at jeg heller ville kappet av et bein enn å oppleve dette igjen,for dette var som sagt helt grusomt.Jeg leste nettop litt i wikipedia om "psykidelisk krise" eller "bad trip" ,og utifra beskrivelsen,må det ha vært dette jeg har opplevd.Men det står også skrevet at dette kan man ikke få når man røyker hasj.Jeg vet at dette ikke er angstanfall,for det vet jeg godt hva er.Psykiateren min sier at det er vanlig å blande masse rart i hasjen f.eks. amfetamin,stemmer dette,og kan det i så fall være årsaken?Og hvorfor opplever noen "bad trips",og hvor vanlig er dette?Kan man få langvarig men? Kvinne, 17 år,fra Buskerud.

 

Svar:

Blanding av andre stoffer i Hasjen kan forekomme. "Bad trips" kan skyldes personens psykiske og fysiske tilstand ved intak.Også stoffets styrke og renhet har betydning for opplevelsen av "bad trips". Cannabis kan altså utløse akutt deliriøse tilstander som kjennetegnes av vanskeligheter med å vurdere hvilken situasjon man befinner seg i,orientere seg i tid og rom og kjenne igjen personer som står en nær.vanskelig å si hvor vanlig dette er, da sjelden rapporteres annet enn i forsknings matriale.Ved bruk av cannabis viser en del forsknig at en blir mer disponert for psykoser,depresjon og schisofreni,Flashback er rapportert opplevd år etter intak.

Anbefaler deg å holde kontakt med psykiateren din og eventuellt be ham om en utredning i forhold til din psykiske tilstand.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.