Jeg er en gutt som går hos en lege i et rusteam. Jeg og han sammen med trygdekontoret ble enig om at jeg skal ta urinprøver for å trappe ned på THC og Vival. Vi skrev kontrakt på at de bare skulle se etter THC og Vival, men nå har legen tatt alt som kan testes uten å si noe til meg… er dette lov?? Bryte kontrakten som jeg skrev under på? Han juger mye til meg for å se ut som han hjelper meg, men dette finner jeg ut og det gir meg mer lyst til å gi F. Har tidligere brukt heroin men fikk ikke hjelp til å slutte så det måtte jeg greie aleine. Det har jeg klart etter 5år med heroin rus, har nå vært fri for det i 4år. Men trenger råd da det gjelder brudd på pisseprøve-kontrakten som legen har brutt,er det lov å gjøre sånn???
Please svar meg på dette..TAKK PÅ FORHÅND
Mann på 29 fra Hedmark

Vi har tatt kontakt med Helse- og sosialombudet, og de sier følgende om din sak:

Dersom det i denne konkrete kontrakten eksplisitt er nevnt at det bare kan testes for thc og vival, må det etter ombudets oppfatning, være grunnlag for å tolke kontrakten uttømmende slik at legen ikke kan teste annet enn akkurat de stoffer det er gitt godkjennelse til i kontrakten. Skal man teste for andre stoffer, må man således ha ytterligere fullmakt fra pasient.

Dersom du trenger ytterligere bistand i denne saken, kan Helse- og sosialombudet kontaktes.

Legg igjen en kommentar