Urinprøve og kontrakt – hva er lov?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en gutt som går hos en lege i et rusteam. Jeg og han sammen med trygdekontoret ble enig om at jeg skal ta urinprøver for å trappe ned på THC og Vival. Vi skrev kontrakt på at de bare skulle se etter THC og Vival, men nå har legen tatt alt som kan testes uten å si noe til meg… er dette lov?? Bryte kontrakten som jeg skrev under på? Han juger mye til meg for å se ut som han hjelper meg, men dette finner jeg ut og det gir meg mer lyst til å gi F. Har tidligere brukt heroin men fikk ikke hjelp til å slutte så det måtte jeg greie aleine. Det har jeg klart etter 5år med heroin rus, har nå vært fri for det i 4år. Men trenger råd da det gjelder brudd på pisseprøve-kontrakten som legen har brutt,er det lov å gjøre sånn???
Please svar meg på dette..TAKK PÅ FORHÅND
Mann på 29 fra Hedmark

Vi har tatt kontakt med Helse- og sosialombudet, og de sier følgende om din sak:

Dersom det i denne konkrete kontrakten eksplisitt er nevnt at det bare kan testes for thc og vival, må det etter ombudets oppfatning, være grunnlag for å tolke kontrakten uttømmende slik at legen ikke kan teste annet enn akkurat de stoffer det er gitt godkjennelse til i kontrakten. Skal man teste for andre stoffer, må man således ha ytterligere fullmakt fra pasient.

Dersom du trenger ytterligere bistand i denne saken, kan Helse- og sosialombudet kontaktes.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.