Rusproblem?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 • Jeg lurer på om min eks-samboer bruker narkotika. Hvilke symtomer skal jeg se etter? Han fungerer normalt i jobb og ellers både sosialt og som far til mine barn. Det er mulig at jeg er helt på villspor, men jeg får ikke lagt tanken fra meg. Vi har delt omsorg for våre barn, og jeg er urolig hver gang han har barna. Jeg fikk mistanke om dette når vi bodde sammen og dette var en medvirkende årsak til at jeg flyttet fra han.
  Jeg lurer på om jeg skal kontakte sjefen hans på jobb, og spørre om de har merket noe på han, men er veldig usikker – det kan jo hende at mine bekymringer er helt på villspor, og vil jo ikke ødlegge noe for ham i jobben.
  Han har etter min mening et stort pengeforbruk- tok ut 500,- til 1000,- fra minibanken hver dag, uten å komme hjem med noe han hadde kjøpt. Han er håndtverker og jobber mye utenom vanlig arbeid, men jeg ser aldri noe av disse pengene – jeg har spurt han flere ganger hva han bruker disse til, men har ikke hatt noe godt svar.
  Symtomer som jeg har oppdaget, og er usikker på om det kan ha noe med
  narkotika (sniffing)og gjøre;
  – snufser veldig mye
  – låser seg inn på badet hver morgen, og blir der ca en halv time.
  – Han jobber skift, og hver gang han har kveldsvakt kommer han hjemmom
    og går ned i kjelleren og henter noe….
  – Veldig rastløs og er sjelden hjemme en hel dag, må alltid ut på ett eller annet.
  – trenger lite søvn.
  – uredd, virker ikke som at noe går inn på han.
  – stort alkoholforbruk
  – ekstremt opptatt av penger.
  – jeg har oppdaget at han har løyet for meg flere ganger. Han har blitt veldig god til dette, for det er umulig å se på han at han juger. Viser ingen anger selv om han har løyet om noe, eller har gjort noen feil.
  – dårlig luktesans
  – ofte små puppiler
  Jeg har konfrontert han med mine mistanker/bekymringer, men han bare ler av meg og sier han absolutt ikke har slike problemer og at det er bare jeg som er paranoid. Og det kan godt henne at jeg tar helt feil, men hva bør jeg gjøre? Han har jo omsorgen for barna mine 50%……
  Kvinne, 35 år.

Symptomene du nevner kan tilsi et rusproblem, men det kan også være andre ting. Det er vanskelig å gi et entydig svar på dette for oss. Vi anbefaler deg å ta kontakt med for eksempel Barnevernet, som kan gi deg råd og veiledning i forhold til barna. Du kan også ta kontakt med Ruskonsulent på Sosialkotoret og evt. Veiledningssenteret for pårørende.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.