Min samboer er x-narkoman

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Min samboer er x-narkoman.Han har de siste tre årene vært"tvunget"å holde seg nøktern p.g.a prøver å liknende.Da han sluttet for en tid tilbake siden har han hatt gjentatte tilbakefall der han bruker bl.a. heroin og amfetamin.Dette er utrolig skremmende for meg, mye p.g.a at han skjuler dette(så godt han kan).Jeg finner brukerutstyr gjemt i huset(sitron,bomull osv.)Vi har flere ganger satt oss ned å snakket om problemet, og han lover å prøve hardere.Jeg tenker mye på dette.er redd han skal gå i overdose,gjerne en plass jeg ikke er.Dette har skjedd 2 ganger allerede,og jeg visste lite om hva jeg skulle gjøre.Handlet rett og slett på instinkter. Min samboer er i jobb,vi har en ellers stabil hverdag.Har et lite men godt nettverk, og nettopp derfor er det vanskelig å finne ett hjelpeapparat for oss i hjemkommunen(Bergen).De fleste stedene vet om er for"tyngre"brukere.Har du noe tips på hvordan vi kan få hjelp.Eventuellt hvordan vi kunne prøve å ordne problemene selv? Kvinne fra Hordaland 

Vil ikke anbefale deg å ordne problemene selv.Du kan være en støtte for din samboer,men vel så viktig er at du har støtte fra andre.Det er vanskelig å komme med konkrete forslag om tilbud som finnes.Det er i dag slik at hjelpen i større grad er individrettet utifra misbrukets omfang,livssituasjon,kjønn og alder.Flere hjelpetiltak har derfor difrensiert tilbud.Anbefaler deg å søke på nettsiden rustiltak.no og gå inn på de ulike tiltak i ditt distrikt.Ta gjerne en telefon til dem.Trenger du hjelp til dette så ring oss gjerne. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.