Har jeg et alkoholproblem?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
Jeg er en jente som lurer på om jeg kanskje har et problem?
Har alltid nektet for det, og gjør det enda til folk jeg kjenner. Men jeg drikker daglig og har gjort det stort sett i 5 år nå. Jeg klarer ikke vere sosial uten alkohol, dessuten demper det min indre smerte. Er vel kanskje selvmedisinering. Men hva kan jeg gjøre selv for og slutte?
Jeg begynner å skjelve og kaldsvetter når jeg ikke får alkohol.
Tør ikke gå til legen, det ville vert for flaut, vet ikke hva jeg skal si. Hvilke tilbud finnes?
Er 19 år uten skole eller jobb tilbud så må vel prøve og få orden på livet mitt snart.
Har mange i familien som drikker, og her hjemme er det vanlig å drikke så det er vel kanskje derfor jeg begynte så tidlig. Fikk servert alkohol hjemme når jeg var 14 år og etter det har det bare gått nedover. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Alt er så håpløst.
Kvinne på 18 år fra Hordaland

Så flott at du har satt deg ned og skrevet til oss!! Det høres ut som om du har det slitsomt, og at du har lyst til å få hjelp til å gjøre noe med det. Du spør om vi tror at du har et problem, og utfra det du beskriver så tror jeg nok at du har det. Jeg mener også at du fortjener å få skikkelig hjelp til dette og har noen forslag på hvor du kan henvende deg om du synes det er for vanskelig å snakke med fastlegen, selv om han nok har hørt adskillig verre ting enn det du har å fortelle. Du har ingen grunn til hverken å være flau eller redd for å gå dit!! Andre steder å henvende seg er Helsestasjonen for ungdom og Ungdomskontakten/Utekontakten. Der er flinke folk som er gode å snakke med om problemene man har, både når det gjelder rus og andre ting. Du finner frem til hva som finnes der du bor ved å gå inn på f.eks. www.ung.no  eller på din kommunes webside. Det er også slik at sosialkontoret skal ha en ruskurator, og det kan være lurt å kontakte vedkommende for en samtale. Denne kuratoren er nemlig den personen, som i tillegg til fastlegen, din har myndighet til å henvise deg videre til behandling hvis dere kommer fram til at det er det du trenger. Du kan selvfølgelig også velkommen til å ringe til oss på RUStelefonen 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.