Graviditet og alkohol/tvangsbehandling?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 Eg veit med eitt tilfelle der ei gravid kvinne drikk alkohol u/svangerskapet. Eg lurer på om dette gir grunnlag for tvangsinnleggjing mht.at ho ikkje drikk jamnleg men i periodar. Kven si oppgåve er det så i tilfelle å få henne innlagt? Kvinne 32,Hordaland.

For å bruke tvang overfor en gravid rusmisbruker må rusmisbruket være av en slik art at det er en overveiende sannsynlighet for at barnet blir født med skade som følge av rusbruken. Dette vedtaket gjøres gjennom sosialtjenesteloven i kommunen vedkommende bor. Det vektlegges et nært samarbeid mellom sosialtjenesten og barneverntjenesten i den enkelte kommune. Hvis du er bekymret for det ufødte barnet, kan du gi en bekymringsmelding til barneverntjenesten.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.