Fanalgin avhengighet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

(forkortet og redigert) Jeg har i mange år slitt med spenningshodepine og har bl.a brukt migrenemedisin og Paralgin forte for dette uten at det hjalp helt. Men nå har jeg funnet "vindundermedisinen min " fanalgin.Den er jo reseptfri og virker helt ufarlig.Men etter en stund oppdaget jeg " godsidene" ved Fanalgin.Det er som de ruser meg.Jeg føler meg så bra.Nå er jeg dønn avhengig av de tablettene.Legen min har sagt at 1 pakke om dagen er greit for kroppen.Det som nå har begynt å bekymre meg er at lysten til å putte disse i munnen blir større og større.Nå er jeg sterkt plaget med hodepine igjen.Det meste er vel såkalt medikament indusert hodepine.Vet ikke hvor jeg skal starte for å få bukt med mitt problem.Vil ikke til faslegen min med problemet.Må også nevne at jeg har fått ekstrasystoli som jeg er sikker på skyldes tabelettene.Dette er reseptfrie tabeletter ,så vet ikke om problemet mitt er arvorlig nok.Det er nok flere der ute som har større problemer. Har dere råd? Kvinne 33 år ,fra Troms

 

 mange av spørsmålene du stiller har du selv svar på.Fanalgin inneholder Koffein og har nok derfor et visst avhengighetspotensiale.Økende hodepine ved høyt og langvarig forbruk er en av de bivirkningene som beskrives i felleskatalogen.Likeså de sirkulatoriske symptomer med ekstrasystoli som du beskriver(Veldig sjeldent).Din følelse av avhengighet er ikke for liten.I og med at hodepinen er  tilbake og økende.Anbefaler vi deg å ta kontakt med lege,gjerne få en henvisning til spesialist.På den måten unngår du problemstillingen hos din primærlege.Der finnes ulike smerteklinikker innen for helseforetakene som også kan kontaktes.Ønsker du å vite mer om Fanalgin anbefaler vi å ringe Giftinformasjonen 22591300.Ringe også oss om du trenger mer hjelp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo

Tjenesten er stengt fredag 17. mai og hele pinsen.

 

Vi åpner igjen tirsdag 21. mai kl 11.