Jeg er en jente som er veldig bekymret for kjæresten min.Siden han var 12 år har han levd med foreldre som er alkoholikere.Nå har han fyllt 21 år og sliter mye, tror jeg, pga av foreldrene.Han er tømrerlærling men har vært sykmeldt i 8 mnd nå pga dårlig mage.Han har mye vondt, har perioder der han må på do hele tiden og dette reduserer livskvaliteten hans veldig.Han har vært på alle mulige undersøkelser på sykehus, men de finner ingenting.Legen sier det kan være psykisk. Det jeg lurer på er om han kan få hjelp på noen måte? Det er sannsynligvis misbruket til foreldrene som gjør han syk. I tillegg er begge foreldrene syke , og har fått beskjed av legen om å slutte å drikke , ellers vil de drikke seg i hjel. Er det noe man kan gjøre? Han er jo 21 år, så foreldrene har jo egentlig ikke mer ansvar for han. Det går ikke an å «tvangsbehandle» dem?Eller er eneste løsning at han selv går til psykolog for å prøve å klare å leve med det?Tusen takk for evt.svar/hjelp!Kvinne 19 år, fra Oslo

Dette er nok en trist og lei situasjon for kjæresten din å leve med.Det beste er nok om han får hjelp til å takle situasjonen, og styrke til å etablere sitt eget liv uavhengig av foreldrene sine. Han kan kontakte fastlegen sin for å få henvisning til psykolog.Blå Kors senter i oslo, telefon 22994910, driver et omfattende tilbud for de pårørende, og AL-ANON driver grupper rundt om i landet som hjelp til pårørende og barn av alkoholikere.De har telefon 51660000.Kjæresten din kan også ringe RUStelefonen08588, hvis han trenger noen å snakke med om dette. Og det er veldig bra at han har deg som støtte. Håper dette var til litt hjelp, og lykke til!

Legg igjen en kommentar