Ubehag etter hasjrøyking

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har røyket hasj hele helgen, men det er en dag siden nå. Jeg sov lite, og satt mye i sola. Jeg er i tvil om det er sola eller hasjen, men jeg kjenner at jeg har sånn trykk på hodet, sånn foran hode ved pannen. Det er skikkelig ekkelt. Jeg er ganske solbrent, og jeg røyka mye og sov nesten ikke. Jeg skal slutte nå. Har ikke røyka mye, men jeg har en skikkelig ubehaglig følelse når jeg røyker. Jeg føler at det er litt krampe i hjerte, på en måte at det rykker litt av og til. Jeg er litt redd, men jeg har ikke angst (tror jeg). Jeg føler meg glemsk og ganske dum. Jeg har ukontrollerte bevegelser når jeg bøyer meg opp og ned, og når jeg smiler. Jeg får på en måte krampe. Jeg er redd! Håper jeg ikke blir sånn resten av livet! Jeg har bestemt meg fra i dag å ikke røyke mer.
Gutt , 18 år fra Aust-Agder.

Det er vanskelig å uttale seg om de plagene du opplever er et resultat av hasjrøykingen, solen, eller det at du ikke har sovet noe særlig. Trolig er det en kombinasjon av alle tre. Det er imidlertid bra at du tar de problemene du opplever på alvor, og at du har bestemt deg for å slutte å røyke hasj. Det er vanlig å få høyere puls når man røyker hasj, og de "hjertekrampene" du beskriver kan være et resultat av dette. Det er nok imidlertid ikke spesielt farlig om du ellers har et friskt hjerte. Hasj har en negativ innvirkning på innlæring, kortidshukommelse, evnen for komplekse tankeoperasjoner og langsiktig strategisk planlegging, så det er kanskje ikke så rart om du føler deg glemsk og litt "dum". Man får også senere reaksjonstid, mindre kontroll over musklene, og blir ukoordinert når man røyker hasj. Disse effektene vil imidlertid stort sett gi seg innen 24 timer etter inntaket. Flere av symptomene du beskriver kan tyde på at du er i ferd med å få et angstproblem, noe som er en relativt vanlig psykisk bivirkning av hasjbruk. Dette er heller ikke farlig, men kan være ubehagelig og skremmende. Om du ønsker hjelp med dette problemet anbefaler vi deg å ta kontakt med din fastlege, som kan henvise deg videre til psykiatrisk ungdomsteam (PUT) eller psykolog. Du kan også ringe oss i RUStelefonen (08588), om du ønsker å snakke om disse problemene med en av våre veiledere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.