Jeg er en bekymret storesøster som i noen år har hatt en mistanke til at min bror på 20 år ruser seg. Har spurt et par ganger om han har prøvd dop, men han svarer bare nei og blir sinna. Vår far er narkoman og vi har ikke særlig kontakt med han og er redd min bror går i samme fotspor. Vi har lidd mye i vår barndom grunnet faren vår sitt rusmissbruk. Grunnen til min bekymring for broren min er at han har røde øyne, blir veldig fort aggressiv for den minste ting, er aldri hjemme, men overnatter hos venner hele tiden og spør hele tiden om penger fra mor og meg, selv om han har stipend og ingen utgifter. Har du noen tips til meg?
Kvinne. (Spørsmålet er redigert grunnet lengde).

Det er forståelig at du er bekymret for broren din. Det kan være viktig å tenke gjennom andre måter å nå broren din på enn ved å mistenkeliggjøre ham i forhold til rusmisbruk. Ut i fra det du beskriver, anbefaler vi deg å ta direkte kontakt med hjelp for pårørende til rusmiddelavhengige, som for eksempel: Veiledningssenteret for pårørende, som har tlf. nr: 22 99 34 90 eller Landsforbundet Mot Stoffmisbruk (LMS), som har tlf. nr: 815 00 205. Trenger du mer informasjon er du velkommen til å ringe oss på tlf. nr: 08588.

Legg igjen en kommentar