Angst etter bruk av sopp

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har aldri vært borti dop før, bortsett fra at jeg tidligere, for mange år siden, har forsøkt å røyke hasj. Nå var jeg i Amsterdam med en venn, og han fikk meg til å bli med på å prøve meksikansk sopp. Jeg var veldig skeptisk til det, men ble med på det likevel, noe jeg angrer forferdelig på. De første to timene var det som å være full bare. Så plutselig ble jeg kjemperedd og fikk angst og begynte å gråte. Han jeg var sammen med, skulle passe på meg, men han var på en helt annen planet. Han snakket bare tøys og skremte vettet av meg. Han ble bare verre og verre, og til slutt så han ut som han var blitt gal. Øynene rullet tilbake og han lagde rare lyder og hadde nesten kramper. Jeg ble så redd som jeg aldri før har vært, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det endte opp med at jeg måtte passe på ham. Jeg hadde ingen hallusinasjoner, men følte meg likevel ruset. Etter dette har jeg følt meg uklar i hodet. Ør, mer som. Har jeg fått varige skader, eller er dette noe som skyldes det jeg opplevde og at jeg har angst? Det knyter seg i magen, bare jeg tenker på opplevelsen. Jeg trodde han skulle dø, og jeg trodde aldri rusen min kom til å gå over. Aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg er så redd.
Jente, 25 år fra Sør-Trøndelag.

Du har tydeligvis hatt en skremmende opplevelse. Trolig skyldes de problemene du opplever nå ikke senskader, men er heller knyttet til angst, slik som du selv foreslår. Om du ønsker hjelp i forhold til dette, kan du ta kontakt med fastlegen din som kan gi deg en henvisning til f.eks. psykolog.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.