Venninne som røyker marihuana

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en jente på 14 år fra Trondheim som har et stort problem! Venninna mi på samme alder har begynt å røyke marihuana, og er redd for at hun kan være avhengig. Kan dette gjøres noe med?
Jente, 14 år fra Sør-Trøndelag.

Det er veldig fint at du bryr deg om din venninne. Først av alt er det viktig at du snakker med henne og uttrykker din bekymring. Om det er noen voksne du kan snakke med, anbefaler vi det deg å gjøre det, slik at du ikke er alene om føle ansvar for din venninne. Du og/eller din venninne kan også kontakte utekontakten eller for eksempel  helsestasjon for ungdom på ditt hjemsted. Dere er også begge velkommen til å ringe RUStelefonen (08588).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.