Jeg har et alkoholproblem, hvor skal jeg begynne?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har et soleklart alkoholproblem, drikker altfor mye til daglig. Jeg klarer å sørge for at det ikke går ut over jobben min i nevneverdig grad, men det har blitt til at jeg drikker i smug, noe min kone har tatt meg i flere ganger, og som da selvsagt føler til løgn på toppen av det hele. Jeg vet at jeg har et problem, og er innstilt på å løse det, men vet ikke helt hvor jeg skal begynne.
Mann, 33 år fra Oslo.

Du har kommet langt ved at du selv erkjenner ditt alkoholproblem. Vi anbefaler deg å spille på lag med din kone. Det finnes i dag mange alternativer for hjelp innen rusomsorgen. Det viktigste er at du tar kontakt med fastlegen din (evt. sosialkontor) for å få henvisning til et tiltak som passer for deg og din livssituasjon. På Rustiltak.no vil du finne en landsdekkende oversikt over ulike alternativer, som innholder en utfyllende presentasjon av hvert enkelt tiltak.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.