Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har sønnen min et rusproblem?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en mor som er bekymret for min sønn. Nå er det bare noen få dager igjen av skolen og han gir f… Gidder ikke å stå opp, veldig vanskelig å få vekt, ofte dårlig humør, mistenksom, blir utrolig fort sint. Etter at han og noen venner var her fant vi en hjemmerullet røyk. Ut fra lukten var det noe annet. Dumt, men jeg kastet den. Vi bor i blokk, så den kan ha bli mistet av andre også. Jeg er så utrolig redd for min sønn. Hva er symptomene vi bør se etter når han kommer hjem om kvelden? Prøver jeg å snakke med han om dette blir han fryktelig sint. Mvh. en redd mor.
Kvinne, Oslo.

Det kan ofte være vanskelig å være foreldre til ungdom. Noe av det som er viktig, er å få til en dialog med sønnen din. Du skriver at han blir fryktelig sint når du prøver å snakke med han. Prøv å ikke la dette stoppe deg fra å forsøke å nå fram til ham. Balansegangen mellom kontroll og grenser kan være vanskelig å formidle når man som foreldre er bekymret. Derfor er det viktig at du er tydelig på din bekymring.

Det er mange symptomer man kan se etter, og noen av de symptomene du beskriver kan være indikasjoner på et begynnende rusproblem. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at flere av de symptomene du nevner hører ungdomstiden til, og trenger ikke være knyttet til rusproblemer. Denne artikkelen på vår hjemmeside nevner en del symptomer som kan være indikasjoner på rusbruk. Du er også velkommen til å ringe oss i RUStelefonen (08588) om du føler behov for å drøfte denne problemstillingen med en av våre veiledere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.