Min datter (14 år i mai) har sagt til faren sin at hun sniffer. Jeg ønsker å finne ut så mye jeg kan om temaet, for deretter å ta en alvorlig samtale med henne. Kan dere gi meg noe info evt. linker?
Kvinne fra Østfold.

Sniffing er mest vanlig i sene barneår og tidlige ungdomsår. De fleste som sniffer lar det bli med en kortvarig eksperimentering. I et skole- eller ungdomsmiljø kan sniffing plutselig oppstå som en ”epidemi”, for så å forsvinne igjen etter kort tid.

Rusen man oppnår ligner stort sett alkoholrus. Noen får en følelse av oppstemthet, og blir pratsomme. Kvalme, økt spyttsekresjon, nysing, hosting, dårlig koordinasjon av musklene, nedsatte reflekser og sterkere sensitivitet for lys forekommer også.

Dyp inhalasjon av sniffestoffer gjentatte ganger over en kort periode kan føre til tap av selvkontroll, hallusinasjoner, bevisstløshet og krampeanfall. Risikoen for plutselig død er til stede. Døden inntrer først og fremst pga. hjerterytmeforstyrrelser, surstoffmangel og kvelning.

Ønsker du mer informasjon om sniffestoffer anbefaler vi de lenkene vi viser til under Fakta om rusmidler.

Legg igjen en kommentar