Hvor i Bergen kan man finne en person å snakke med om rus-problemer?
Gutt, 20 år fra Hordaland.

Vi anbefaler deg å kontakte fastlegen din. Han/hun vil kunne gi deg en henvisning til et lokalt rustiltak. De fleste sosialkontorer har dessuten en ruskonsulent, som kan gi deg veileding i slike spørsmål.

Rustiltak.no er en database med en oversikt over alle rustiltak i Norge. Her finner du også en avansert søkefunksjon, hvor du for eksempel kan søke på tiltak bare i Hordaland fylke, eller helseregion Helse Vest.

Generelt kan vi informere om at psykiatrisk ungdomsteam (PUT), gir poliklinisk oppfølging av unge rusbrukere. PUT tilbyr behandling på dagtid uten at man er innlagt, og stort sett dreier det seg om samtaleterapi. I Bergen finner du PUT hos både Bergensklinikkene og Bjørgvin DPS.

Ønsker du mer informasjon er du også hjertelig velkommen til å ta en prat med en av våre veiledere her på RUStelefonen (tlf.nr. 08588, mandag-søndag fra 11.00 til 19.00).

Legg igjen en kommentar