Hva er farligst av hasj og marihuana?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har hørt at marihuana er mindre farlig enn hasj, fordi hasj er tilsatt flere syntetiske tilleggsstoffer, at marihuana er mer ”naturlig", og at man dermed leker mer med hjernen ved å røyke hasj enn marihuana. Stemmer det?
Kvinne, 31 år fra Oslo.

Tidligere kunne man nok konkludere med dette, ikke pga. tilsetningsstoffene, men pga. innholdet av THC (det viktigste virkestoffet i cannabis). Før var det nemlig slik at marihuana inneholdt mindre THC enn hasj. Nå har disse forskjellene imidlertid jevnet seg ut, og i visse tilfeller vil faktisk marihuana inneholde mer THC enn hasj. Dette skyldes at mye av den marihuanaen man lager i dag kommer fra foredlede planter, som inneholder mer THC enn tidligere, mens produksjonsmetodene for hasj stort sett er uendrede.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.